Thomas Bonekamp

Thomas begon op heel jonge leeftijd met muziek. Opgegroeid naast de muziekschool speelde hij achtereenvolgens blokfluit, piano en gitaar. In 1989 kwam hij in aanraking met Afrikaanse drums, en hij heeft sindsdien in vele formaties gespeeld en opgetreden in binnen- en buitenland.
Via de zoektocht naar de roots in Afrika en Zuid Amerika, kwam Thomas bij de roots van slagwerk in het algemeen : o.a. Body-percussie, boot-dance, hambone, vocal rhythms.

Thomas is een gedreven en veelgevraagd percussie-docent /ritme-trainer.
Hij speelt o.a. djembe, balafoon en doundoun, cajon, kleinpercussie en ook is hij een gedreven beweger, die (amateur)theatergroepen muzikaal traint en ondersteunt. Hij begeleid dans- en theatergroepen bij het vergroten van hun (lichamelijke) bewustzijn en ritmische coördinatie door middel van klankonderzoek, body ritmes en bewegingsoefeningen. In Oostenrijk en België heeft hij gewerkt met de Bellarina Dance Company en de vereniging 'Ich bin okay' uit Wenen die dans-, muziek- en bewegingslessen organiseert voor kinderen met Down-Syndroom. Hij heeft meer dan 20 jaar Afrikaanse danslessen begeleidt en evenzoveel drum-workshops verzorgd voor jong en oud.
Hij volgde vele masterclasses bij djembe-grootmeesters in binnen- en buitenland, en maakte in 1995, 1997, 2005 en in 2009 studiereizen naar Guinée om zich verder te bekwamen in de Malinké percussie-tradities.

Hij behaalde in 2000 officiele les bevoegdheid, en was in 2006 nauw betrokken bij de opzet van de eerste editie van de ‘Summerschool Rotterdam’, een 10-daagse cursus voor djembe-professionals, georganiseerd door CODARTS en het WMDC. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van 'FOLI' http://www.youtube.com/watch?v=lVPLIuBy9CY Een korte film op lokatie in Guinée, over de oorsprong van de djembé en de functie van ritme in het dagelijks leven.

Tegenwoordig speelt hij in verschillende bands en samenstellingen en verzorgt hij lessen voor jong en oud. Hij is gespecialiseerd in workshops en trainingen voor scholen, verenigingen, en bedrijven maar ook percussie-bands, vriendenclubs en familiefeesten zijn bij Thomas in goede handen.  In de lessen die hij verzorgt, smelten samenwerking, interactie, klank en dynamiek samen tot een muzikaal geheel, en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk; Thomas weet als geen ander te inspireren en te motiveren !